Family Rides 25km of 45km € 30,-

Hoeveel kilometer aan fietspaden denk je dat Rotterdam heeft? Ruim 600 kilometer! Daarmee is de Maasstad ruimschoots koploper in Nederland. Rotterdam en omgeving verken je het beste per fiets. Deze tochten zijn bedoeld voor de recreatieve fietsers. De routes zijn volledig uitgepijld en onderweg kan je stoppen bij de geheel verzorgde pauzeplaats met foerage.

De Family Rides fiets je op eigen gelegenheid. Met familie, met buren, vrienden of in je uppie. Of je nu een oude omafiets hebt of een snelle sportfiets, dat maakt niet uit. Ook voor handbikes zijn de routes toegankelijk. Je kunt kiezen tussen 25 kilometer of 45 kilometer.

Annie M.G. Schmidtpark
We starten bij het wielerparcours van RWC Ahoy. Stukje richting vliegveld en met een boog naar het levendige Annie M.G. Schmidtpark in Berkel en Rodenrijs. De schijfster woonde er en schreef hier veel van haar kinderboeken. Wie kent haar versjes niet? Als je het tuinbouwgebied van Bleiswijk bereikt, zit voor de 25 kilometerrijders de etappe er al bijna half op.

Zangfietspad
Het is inmiddels erg gezellig geworden, want je bevindt je op het officiële Zangfietspad van Lansingerland. Hier zingen niet alleen de vogels, maar mag je zelf ook helemaal los. Houd je niet in, tot en met de Groendalseweg mag iedere fietser ongegeneerd liederen inzetten. Met schorre keel bereiken we de Rottemeren. Groen outdoor-paradijs, maar ook perfect voor fietsers en wandelaars die op rust zijn gesteld. De lucht is fris en vogels maken er de dienst uit, zoals de strandloper, de heilige ibis en de tureluur. Je fietst dit waterrijke gebied helemaal door naar het dorp Oud-Verlaat. Het is nu nog zo’n 6 kilometer. Dus als je moe bent, neem dan een pauze in het oudste gebouw van het dorp: herberg Sootjesvis met zijn trapgevel, tegenwoordig café Oud-Verlaat geheten.

De 25km finisht en de 45km heeft nog een mooi vooruitzicht
Dwars door het Hoge Bergse Bos en de statige wijk Hillegersberg bereiken we de finish. Je hebt ruim 25 mooie kilometers afgelegd en mag trots zijn op jezelf. Voor de rijders van de 45 kilometer ligt er een tweede lus in het verschiet. Evenwijdig aan het spoor koers je in zuidwestelijke richting. Met een klein lusje vind je de Delftsche Schie (Rotterdam en Delft streden er ooit om de tolrechten) en kijk je uit op Golfpark Rotterdam. Dan het groen in.

Ackerdijkseplassen
De uitgestrekte akkers en polders herbergen hopelijk weer wat meer weidevogels, zoals kieviten, grutto’s en scholeksters. Via de Oostveenseweg bereik je de groep boerderijen die samen het buurtschap Abtswoude vormen. Zo’n 20 mensen wonen er nog maar. Hoogtepunt van deze lus zijn de Ackerdijkseplassen, een onvermoed natuurreservaatje tussen het beton van Delft en Rotterdam. Het gebied wordt beheerd door Natuurmonumenten. Dankzij de afwisseling van rietland, moeras, bos, watertjes en weilanden vind je er allerlei bijzondere vogels, zoals de witgat, de kemphaan en de groenpootruiter. Wil je even uit het zadel? Langs de Ackerdijkse weg zijn er twee observatiehutten en een uitkijktoren.

Finish voor de 45km-rijders
Over de Oude Bovendijk is het nog zo’n 3 kilometer voordat je kunt neerzijgen in een luie stoel met een bord pasta en een welverdiend drankje. Je hebt een mooie prestatie geleverd, voor jezelf én om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.


Samen Touren tegen Kanker!

 

Family Rides in een notendop

Afstand: 25 km of 45 km

Pauzeplaats: 1

Uitgepijld: ja

Fietsrichting: rechtsom

Herinnering: ja

Starten: van 09:30 tot 11:00 uur

Start-/Finishlocatie: RWC Ahoy*

Geschikt voor handbikers: ja

Deelname E-Bike: toegestaan, met gepaste snelheid

Prijs: 30 euro. Kinderen t/m 16 jaar gratis, maar dienen zich wel in te schrijven.

Daginschrijven: nee

 

*LET OP: dit is de Rotterdamse Wielren Combinatie nabij Rotterdam The Hague Airport.

Beschikbare activiteiten:

  • Family Ride 45 km
  • Family Ride 25 km

Afstand: 25 km of 45 km

Pauzeplaats: 1

Uitgepijld: ja

Fietsrichting: volgt

Herinnering: ja

Starten: van 09:30 tot 11:00 uur

Start-/Finishlocatie: RWC Ahoy

Geschikt voor handbikers: volgt

Deelname E-Bike: toegestaan, met gepaste snelheid

Prijs: 30 euro

Daginschrijven: nee