Family Rides 25km of 45km € 30,-

Wij hebben samen al 25 km afgelegd

Hoeveel kilometer aan fietspaden denk je dat Rotterdam heeft? Ruim 600 kilometer! Daarmee is de Maasstad ruimschoots koploper in Nederland. Rotterdam en omgeving verken je het beste per fiets. Deze tochten zijn bedoeld voor de recreatieve fietsers. De routes zijn volledig aangegeven met pijlen. Onderweg kan je stoppen bij de geheel verzorgde pauzeplaats met foerage.

De Family Rides fiets je op eigen gelegenheid. Met familie, met buren, vrienden of in je uppie. Of je nu een oude omafiets hebt of een snelle sportfiets, dat maakt niet uit. Ook voor handbikes zijn de routes toegankelijk. Je kunt kiezen tussen 25 kilometer of 45 kilometer.

Family Ride 45 km
We starten bij het wielerparcours van RWC Ahoy en trekken westwaarts naar het vliegveld. Met een klein lusje vind je de Delftsche Schie (Rotterdam en Delft streden er ooit om de tolrechten) en kijk je uit op Golfpark Rotterdam. Dan het groen in.

Ackerdijkseplassen
De uitgestrekte akkers en polders herbergen hopelijk weer wat meer weidevogels, zoals kieviten, grutto’s en scholeksters. Via de Oostveenseweg bereik je de groep boerderijen die samen het buurtschap Abtswoude vormen. Zo’n 20 mensen wonen er nog maar. Hoogtepunt van deze lus zijn de Ackerdijkseplassen, een onvermoed natuurreservaatje tussen het beton van Delft en Rotterdam. Het gebied wordt beheerd door Natuurmonumenten. Dankzij de afwisseling van rietland, moeras, bos, watertjes en weilanden vind je er allerlei bijzondere vogels, zoals de witgat, de kemphaan en de groenpootruiter. Wil je even uit het zadel? Langs de Ackerdijkse weg zijn er twee observatiehutten en een uitkijktoren.

Daarna sluit de Ride zich aan bij de Family Ride 25 km.

Family Ride 25 km
We starten bij het wielerparcours van RWC Ahoy en gaan met een boog naar het levendige Annie M.G. Schmidtpark in Berkel en Rodenrijs. De schijfster woonde er en schreef hier veel van haar kinderboeken. Wie kent haar versjes niet?

Zangfietspad
Je rijdt lekker in je eigen tempo richting Bleiswijk. De route loopt parallel aan de Hogesnelheidslijn (HSL) maar de geluidswal zorgt dat je daar niks van merkt. In het tuinbouwgebied van Bleiswijk zijn ze, zachtjes gezegd, gek op bloemen. Maar het mooiste komt nog: het officiële Zangfietspad van Lansingerland. Op het Zangfietspad zingen niet alleen de vogels, maar mag je zelf ook helemaal los. Houd je niet in, tot en met de Groendalseweg mag iedere fietser ongegeneerd liederen inzetten.

Rottemeren
Met schorre keel bereiken we de Rottemeren. Groen outdoor-paradijs, maar ook perfect voor fietsers en wandelaars die op rust zijn gesteld. De lucht is fris en vogels maken er de dienst uit, zoals de strandloper, de heilige ibis en de tureluur. Je fietst dit waterrijke gebied helemaal door naar het dorp Oud-Verlaat. Dwars door het Hoge Bergse Bos en de statige wijk Hillegersberg bereiken we de finish. 


Samen Touren tegen Kanker!

 

Family Rides in een notendop

Afstand: 25 km of 45 km

Pauzeplaats: 1

Uitgepijld: ja

Fietsrichting: rechtsom

Herinnering: ja

Starten: van 09:30 tot 11:00 uur

Start-/Finishlocatie: RWC Ahoy*

Geschikt voor handbikers: ja

Deelname E-Bike: toegestaan, met gepaste snelheid

Prijs: 30 euro. Kinderen t/m 16 jaar gratis, maar dienen zich wel in te schrijven.

Daginschrijven: nee

 

*LET OP: dit is de Rotterdamse Wielren Combinatie nabij Rotterdam The Hague Airport.


Beschikbare activiteiten:

  • Family Ride 45 km
  • Family Ride 25 km

Afstand: 25 km of 45 km

Pauzeplaats: 1

Uitgepijld: ja

Fietsrichting: rechtsom

Herinnering: ja

Starten: van 09:30 tot 11:00 uur

Start-/Finishlocatie: RWC Ahoy

Geschikt voor handbikers: ja

Deelname E-Bike: toegestaan, met gepaste snelheid

Prijs: 30 euro

Daginschrijven: nee