3 maart, 3 jaar geleden

03 maart 2022 10:11

Vandaag, 3 maart: 3 jaar geleden overleed mijn vader aan kanker. Vandaag brengt de organisatie van deze tourtocht in de strijd tegen kanker mijn persoonlijke verhaal:

Op zaterdag 16 juli stapt ook William op de fiets. Hij fietst mee met de Peloton Ride, met zijn vader in gedachten: "Eind 2014 stond mijn vader een ingrijpende operatie te wachten (destijds nog in de Daniel den Hoed Kliniek). Er werd vanwege kanker een canule bij hem geplaatst. Uiteindelijk heeft mijn vader toen veel langer in het ziekenhuis gelegen dan verwacht, wel 10 weken. Hij kon niet praten, dus met 'handen en voeten' maakte hij er het beste van in het ziekenhuis en bouwde hij een speciale band op met de verpleegkundigen. Zowel mijn moeder als mijn gezin en ik hebben ons in die zware periode altijd thuis gevoeld wanneer wij op bezoek waren. Van de dames achter de balie tot de verpleegkundigen en de artsen, we leerden elkaar allemaal kennen. We zijn heel dankbaar voor de hulp die we van alle kanten kregen.
Helaas kwam in januari 2019 de kanker keihard terug. Mijn vader belandde opnieuw in het ziekenhuis en op 3 maart 2019 is hij overleden.
Wat is er mooier dan om met mijn passie voor wielrennen, in de stad waar mijn vader zoveel historie heeft, geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Insituut? In de hoop dat andere mensen ook 'extra tijd' mogen krijgen om nog invulling te geven aan hun leven, net zoals mijn vader eind 2014. Of nog mooier, dat kanker nog effectiever bestreden kan worden!"
Steun jij de actie van William? Ga dan naar de website 👉 https://bit.ly/3pAdbu2