Peloton Ride 130km € 40,-

  • Peloton Ride 130 km

De Peloton Ride wordt begeleid door zo’n 45 motoren (MBT’ers) en 5 motorrijders van de politie welke de wegen voor jou verkeersvrij maken. 40 Road Captains stappen op de fiets om het peloton bij elkaar te houden. Daarnaast heeft de Peloton Ride zijn eigen volgkaravaan! Na de voorrijwagen en de honderden fietsers volgt een stoet auto’s. Alle met een eigen functie. Zo rijden er gastenwagens mee, medische teams en helpt Fietsservice Totaal onderweg met reparaties zoals lekke banden. Ook is er voor de pechvogels onder ons die dag een bezemwagen, waarin je door welk ongemak dan ook, toch de finish kunt halen.

Het officiële startschot van de Peloton Ride wordt op zaterdag 1 juli om 09.30 uur gelost. De gemiddelde snelheid is 27 km/uur. Alle 40 Road Captains en het merendeel van de motoren rijden de laatste 5km voorzichtig naar voren om als blijk van dank voor hun grote bijdrage als eerste te finishen. Wij hopen je te mogen ontvangen voor deze mooie tocht. Een ervaring die je niet mag missen. 

Samen uit, samen thuis

Samen uit, samen thuis. Dat is al 11 jaar lang het motto van onze Peloton Ride. In een mooi lint rijden we met zo’n 28 kilometer per uur door de Hollandse polders. Bijgestaan door motards, Road Captains, de politie en servicewagens.

De eerste kilometers zijn naar het noordoosten. Langs de Pijnackerse Vaart en natuurgebied de Dobbeplas. Op de slikplaten fourageren de roerdomp, ijsvogel en watersnip. We fietsen naar Nootdorp, geboorteplaats van Jan Janssen. Ook Jan had ‘iets’ met de Tour, zoals we weten. De oplettende fietser spot het bronzen standbeeld van de kampioen.

Via het klassieke Leidschendam de polder in. Draai- en ophaalbruggetjes laten we langszij liggen op weg naar het Dorp van het dorstige hert, oftewel Stompwijk. We zijn in het Groene Hart van Holland. Lintdorpjes met eeuwenoude huisjes, sloten met kleurrijke waterplanten en weidse rietvelden. De Nieuwkoopse plassen zijn het leef- en broedgebied voor talrijke moerasvogels. Niet gek dat veel schilders hier hun inspiratie vonden! Maar wij zijn fietsers, dus leggen de wonderschone plaatjes vast in ons hoofd. We zijn op de helft.

Via Woerden fietsen we naar Bodegraven, langs de kronkelende Oude Rijn. Waar we tussendoor nog op krachten kunnen komen bij het SPAR Oplaadpunt. De hefbruggen van Boskoop en Waddinxveen zijn cultureel erfgoed. Een stukje stad en dan weer door het vlakke groen naar Moerkapelle. De puntige toren van de Hervormde zaalkerk steekt boven het dorp uit. De Groenzoom is een natuurlijke buffer waar je met wat geluk lepelaars en flamingo’s tegenkomt. Nog een stief kwartiertje en we zijn weer ‘thuis’.

Geheel volgens de traditie wordt de Peloton Ride met alle egards en veel gejuich onthaald. Wat nog rest is een geweldig feest, met muziek, drankjes en lekkere hapjes.

 

 


De Peloton Ride in een notendop

Afstand: 130 km

Gemiddelde snelheid: 27km/uur

Pauzeplaats: Ja, 30 minuten

Plaspauze: 1 keer

Fietsrichting: rechtsom

Herinnering: mogelijkheid om de medaille te kopen bij inschrijving

EHBO: ja

Fietsreparatie / ondersteuning: ja

Starten: 09.30 uur, vanaf 09.00 uur opstellen

Verwachte terugkomst: 15.00 uur

Start-/Finishlocatie: RWC Ahoy. Dit is de Rotterdamse Wielren Combinatie nabij Rotterdam The Hague Airport.

Prijs: 40,- euro

Daginschrijven: nee