Peloton Ride 120km € 37,50

Wij hebben samen al 2.011 km afgelegd

De Peloton Ride wordt begeleid door zo’n 45 motoren (MBT’ers) en 5 motorrijders van de politie welke de wegen voor jou verkeersvrij maken. 40 Road Captains stappen op de fiets om het peloton bij elkaar te houden. Daarnaast heeft de Peloton Ride zijn eigen volgkaravaan! Na de voorrijwagen en de honderden fietsers volgt een stoet auto’s. Alle met een eigen functie. Zo rijden er gastenwagens mee, medische teams en helpt Fietsservice Totaal onderweg met reparaties zoals lekke banden. Ook is er voor de pechvogels onder ons die dag een bezemwagen, waarin je door welk ongemak dan ook, toch de finish kunt halen.

Het officiële startschot van de Peloton Ride wordt op zaterdag 16 juli om 09.00 uur gelost. De gemiddelde snelheid is 28 km/uur. Alle 40 Road Captains en het merendeel van de motoren rijden de laatste 5km voorzichtig naar voren om als blijk van dank voor hun grote bijdrage als eerste te finishen. Wij hopen je te mogen ontvangen voor deze mooie tocht. Een ervaring die je niet mag missen. Lees hieronder de globale route informatie.

Samen uit, samen thuis

 

Weidevogels
Van de Peloton Ride mogen de Rotterdammers volop meegenieten: de eerste 15 km voeren dwars door de Maasstad. Onze luxe: kruispunten worden vrijgehouden, de rest van het verkeer laat óns voorgaan! Van noord naar zuid, richting het Erasmus MC, waar de bekende Pelotonsgroet is.

Dan westwaarts, in gesloten groep en zo zal het blijven. Samen uit, samen thuis is het devies. Over de Erasmusbrug en de Willemsbrug rijden we via de Maasboulevard de stad uit. Via de IJsseldijk en de beroemde Stormvloedkering gaan we de luisterrijke Krimpenerwaard in. Vanaf nu is het vooral vlak en groen. Weidevogels zoals de grutto, de kemphaan en de tureluur krijgen hier de ruimte.


Wipmolens
Langs het Loetbos en de monumentale wipmolens van het gehucht Vlist, rijden we naar Oudewater. Voor de “oudjes” onder ons: de tv-serie Swiebertje werd hier opgenomen.
Dan weer de polder in naar het het Groene Hart van Zuid-Holland. Tussen de boomkwekerijen van Boskoop door koersen we zuidwaarts. Via Waddinxveen en de Eendragtspolder bereiken we de Zevenhuizerplas met zijn vele zomerse badgasten. We hebben dan 100 km de pedalen rondgedraaid.


Warm onthaal
Langs de Rotte en door het Hoge Bergse Bos zetten we het laatste stuk van de etappe in. Via Berkel en Rodenrijs koersen we terug naar de finishlocatie bij RWC Ahoy* nabij Rotterdam The Hague Airport, waar ons een warm onthaal wacht. 

Willen jouw familie en vrienden je aanmoedigen onderweg?
Dat kan! Rond 09.15 uur passeert het Peloton de Hoofdingang van het Erasmus MC. 

Lees meer

De Peloton Ride in een notendop

Afstand: 120 km

Gemiddelde snelheid: 28km/uur

Pauzeplaats: Ja, 30 minuten

Plaspauze: 1 keer

Fietsrichting: linksom

Herinnering: ja

EHBO: ja

Fietsreparatie / ondersteuning: ja

Starten: 09.00 uur, vanaf 08.30 uur opstellen

Verwachte terugkomst: 13.50 uur

Start-/Finishlocatie: RWC Ahoy*

Prijs: 37,50 euro

Daginschrijven: nee


*LET OP: dit is de Rotterdamse Wielren Combinatie nabij Rotterdam The Hague Airport.

 

 

Beschikbare activiteiten:

  • Peloton Ride 120 km

Afstand: 120 km

Gemiddelde snelheid: 28km/uur

Pauzeplaats: Ja, 30 minuten

Plaspauze: 1 keer

Fietsrichting: linksom

Herinnering: ja

EHBO: ja

Fietsreparatie / ondersteuning: ja

Starten: 09.00 uur, vanaf 08.30 uur opstellen

Verwachte terugkomst: 13.50 uur

Start-/Finishlocatie: RWC Ahoy

Prijs: 37,50 euro

Daginschrijven: nee