Family Rides 25km of 45km € 32,50

  • Family Ride 45 km
  • Family Ride 25 km

Hoeveel kilometer aan fietspaden denk je dat Rotterdam heeft? Ruim 600 kilometer! Daarmee is de Maasstad ruimschoots koploper in Nederland. Rotterdam en omgeving verken je het beste per fiets. Deze tochten zijn bedoeld voor de recreatieve fietsers. De routes zijn volledig aangegeven met pijlen. Onderweg kan je stoppen bij de geheel verzorgde pauzeplaats met foerage.

De Family Rides fiets je op eigen gelegenheid. Omafiets, elektrische fiets, handbike of bakfiets? Alles is goed bij de Family Rides. Je kiest voor 25 of 45 kilometer sightseeing in de stad en de natuur. Architectuur én het groene land, gezellig én gezond. Met vrienden, je gezin of lekker solo. De pijlen wijzen de weg.

Huren stadsfiets
Beschik je niet over een eigen fiets, maar wil je wel deelnemen? Dat kan! Voor € 25,- euro kan je een stadsfiets huren. Dit kan je aangeven bij je inschrijving. 


Onderstaande routebeschrijving is onder voorbehoud.

Family Ride 25 kilometer
Via de Veldkersweg en de Hazelaarsweg fietesen we om het Schiebroeksepark. In het Lage Bergse Bos bloeien kruiden en heesters. Misschien ontmoeten we enkele bewoners: de goudbruine Schotse Hooglanders. Via het buurtschap Oud-Verlaat wordt de Zevenhuizerplas bereikt en zijn we al bijna op de helft. Even uitrusten? Er zijn genoeg plekjes, bijvoorbeeld Strand Nesselande: 800 meter zand, met veel horeca.

Dan weer de tweewieler op richting Nessebos. Op de graslanden graast de schaapskudde, die ervoor zorgt dat het bos niet dichtgroeit. Nog meer water: we volgen we de Rotte, naamgever van de enige wereldstad die Nederland rijk is, naar de Bergsche Plas. De terugweg loopt door de statige wijk Hillegersberg, gebouwd op een zandheuvel. Die ontstond doordat de reuzin Hillegonda zand uit haar schort morste, aldus de legende. Nog een paar kilometer en we zijn weer bij RWC Ahoy. Onze fietsprestatie wordt beloond door het juichteam dat je binnenhaalt, een heerlijk feestje, een drankje en een hapje. Zin in een patatje-mét?

Family Ride 45 kilometer
Op de 45 kilometer Ride leg je dezelfde route af, maar zoeken we nog verder het noorden op. Dus langs de stadsrand en door het Lage Bergse Bos fietsen we naar de Zevenhuizerplas met zijn heerlijke recreatie. Een stukje de Eendragtspolder in, waar internationale roeiwedstrijden worden gehouden. We blijven de loop van de Rotte volgen en fietsen we zo het Groene Hart van Holland binnen. Bij het aimabele dorpje Moerkapelle met zijn acht molens zit de helft er alweer op.

Bij de Zevenhuizerplas pakken we de route van de 25 kilometer Ride weer op. Langs een boel water keren we terug naar de stad van Ketelbinkie en André van Duin. We rijden door de lommerrijke straten van Hillegersberg en Schiebroek, vóór de oorlog zelfstandige dorpen. Nog een klein stukje, de finish is in zicht: de sfeervol ingerichte thuishaven van RWC Ahoy. Geef jezelf een groot compliment en vier samen een mooi feestje met lekkere hapjes en een groot glas!Samen Touren tegen Kanker!

 

Family Rides in een notendop

Afstand: 25 km of 45 km

Pauzeplaats: 1

Uitgepijld: ja

Fietsrichting: rechtsom

Herinnering: mogelijkheid om de medaille te kopen bij inschrijving

Starten: 09.45 - 11.00 uur

Start-/Finishlocatie: RWC Ahoy*

Geschikt voor handbikers: ja

Deelname E-Bike: toegestaan, met gepaste snelheid

Prijs: 32,50 euro. Kinderen t/m 16 jaar gratis, maar dienen zich wel in te schrijven.

Daginschrijven: nee

 

*LET OP: dit is de Rotterdamse Wielren Combinatie nabij Rotterdam The Hague Airport.